Inici arrow Multimedia
 
 
Multimedia
Action Directe
Sunday, 27 April de 2008
VEURE VIDEO

Febrer de 1987, són arrestats els últims militants revolucionaris d'ACTION DIRECTE encara lliures.

1989 condemnats per un jurat especial a la reclussió a Cadena Perpetua, conjuntament amb una pena de seguretat de 18 anys

Segueixen anys de lluita aferrisada contra l'extirpació humana que pateixen per les seves condicions de detenció d'excepció.

Aillament absolut, violents canvis, negació de drets fonamentals per viure...

Febrer de 2005, fi de les seves penes de seguretat, ells poden ésser alliberats.

Es denega la seva llibertat amb el pretext que ells no volen renegar de les seves idees, renegar a la seva propia identitat en aquest sometiment a les exigencies perverses del penediment.

Febrer de 2007. S'han complert 20 anys.

Actualment Joelle Aubron ha mort, els altres són encara presos per les seves idees.

La sanció penal ha sigut efectuada.

No dir res, no fer res seria garantir la negativa d'alliberar-los.

Modificat el ( Sunday, 27 April de 2008 )
Llegir-ho tot...
 
Sense llibertat
Thursday, 15 February de 2007
Sense llibertat

`Sense llibertat´ descriu cinc experiencies de presos polítics de diferents èpocas i règims. L'objectiu és reflexionar sobre com afecta la privació de llibertad al èsser humà i plantejar el sentit que ha tingut i té avui la presó a la societat. Els protagonistes són cinc. Quatre d'ells estan en llibertat: Joan Català, històric militant llibertari que va conèixer les presons franquistes i les de la França democràtica, Bashkim Shehu, escriptor albanès, que va ser pres durant la dictadura d'Enver Hoxa, Lluís María Xirinacs, sacerdot, que va lluitar per métodes pacífics per aconseguir l'amnistia dels presos polítics espanyols de la dictadura franquista i Toni Negri, filòsof italià processat i empresonat en diversos processos de les Brigades Roges. Finalment, Jean-Marc Rouillan, líder d'Action Directe, entrevistat via telefònica des de la presó, que està condemnat a perpetuïtat a França. L'antic militant del MIL (Moviment Ibèric d'Alliberament), dels GARI (Grups d'Acció Revolucionària Internacionalista) i d'AD, ha complert ja dinou anys de reclusió, set dels quals els va passar en règim d'aïllament. El seu cas és un exemple de l'acarnissament penitenciari contra els presos polítics en un règim democràtic.
 
Presos de la democràcia
Thursday, 15 February de 2007

Presos de la democràcia (Documental, 2006)

El trajecte i l'evolució del sistema penitenciari a l'estat espanyol, a partir dels anys de la transició. La democràcia, pretén transformar el passat totalitari de la dictadura franquista en tots els aspectes i com no el sistema penitenciari i el seu marc legal. En aquest context de canvis i havent concedit tres amnisties que aglutinaven un nombre força elevat de presos, la democràcia s'enfronta amb una situació desbordada.

VER DOCUMENTAL 

 

Modificat el ( Sunday, 20 April de 2008 )
 
Action Directe-La muerte del Presidente de Renault
Thursday, 15 February de 2007

Action Directe-La muerte del Presidente de Renault (francès)

Programa de la tv2 francesa-Faites Entrer L'accusé -Hagan entrar el acusado. El asesinato de Georges Besse, ex-presidente de Renault en 1986, responsable de mas de 20.000 despidos de trabajador@s de Renault en Francia.

 

VER DOCUMENTAL 

Modificat el ( Sunday, 20 April de 2008 )
 
Ni vieux ni traitres (Ni viejos ni traidores) Pierre Carles 2004
Thursday, 15 February de 2007

Ni vieux ni traitres (Ni viejos ni traidores) Pierre Carles 2004

“Ni viejos, ni traidores” és un documental sobre els militants d'Action Directe. Ens mostra la seva trajectoria política i els seus origens a Barcelona, el pas pel MIL, GARI i grups autònoms i la lluita dels anys setanta.

VER DOCUMENTAL 

 

 

 

Modificat el ( Sunday, 20 April de 2008 )