Inici
 
 
Régis Schleicher
Tuesday, 12 June de 2007
Régis Schleicher, membre d'Action Directe, està empresonat en l'actualitat en la presó de Clairvaux (Aube). Va ser detingut el 15 de març del 1984, i va ser jutjat el 1987 i el 1988, i condemnat a cadena perpètua, amb una pena mínima "de seguretat" de quinze anys, pel tiroteig de l'avinguda Trudaine de París del 31 de maig del 1983, que va deixar dos morts i un ferit greu entre els policies. Des de la tardor del 1999 pot beneficiar-se de la llibertat condicional, però totes les seves demandes de llibertat han estat rebutjades. L'abril del 2003, juntament amb altres dos detinguts, va intentar sortir dels murs de la presó de Moulins-Yzeure.
 
"Va ser un projecte boig, però jo encara el considero com un acte de vida. L'afirmació del meu rebuig a la mort lenta, sens dubte l'expressió de la meva desesperança d'home lliure i encara dempeus. Ningú pot abdicar la seva llibertat, encara menys si se'l rebutja el benefici del dret comú després d'haver convocat, durant lustres, l'estat de dret per reprimir-lo" (entrevista amb el diari Libération, 22 d'octubre del 2005, par Dominique Simonot).
 
Per aquesta temptativa d'evasió, el gener del 2006 va ser condemant a cinc anys més de presó (els altres dos a deu i set anys).
 
[...]
 
Régis és l'autor d'un llibre, Les Pacifiants, editat l'octubre del 2006 par les Éditiosn Edite. Es pot trobar a les llibreries o demanar-se en internet a Amazon (escriure Les Pacifiants) al preu de 17 euros (més despeses de correu).
 
[...]
 
Aquesta novel·la d'una gran bellesa simbòlica és també un documental retrospectiu de l'època heròica de les lluites obreres i del vell món del treball, que l'autor evoca amb una precisió meticulosa i càlida.
 
És la història trasbalsadora d'un home i d'una dona que dediquen llurs vides per tal que el gra no mori:
 
"la novel·la s'acaba sobre una epifania que amb la seva lluentor "pacificant" i solar evoca les imatges d'un Virgili o d'un Giono" (extret de la contracoberta).
 
Adreça de Régis: CP 9897 – 10310 Ville–Sous-La-Ferté
Modificat el ( Tuesday, 12 June de 2007 )
 
< Anterior   Segent >