Inici
 
 
El jutge denega el restabliment de la semillibertat a l'ex-activista Jean-Marc Rouillan
Thursday, 04 December de 2008

Fa cas a la fiscalia, que considera que va reivindicar la lluita armada en una entrevista

El tribunal d'apel·lació de París ha refusat avui de restablir el règim de semillibertat a l'ex-activista d'Action Directe Jean-Marc Rouillan. Ja li n'havia privat a l'octubre, fent cas d'una petició del fiscal, que va considerar que Rouillan reivindicava la lluita armada en aquestes declaracions, fetes a L'Express. Durant el règim de semillibertat, Rouillan passava la nit i els caps de setmana en una presó de Marsella. Ara haurà de romandre a la presó.

El règim de semillibertat implicava de fer declaracions sobre les accions polítiques per les quals havia estat condemnat, l'any 87. Havia concedit algunes entrevistes, com aquesta de Xavier Montanyà, publicada a VilaWeb el març passat.

En totes les entrevistes havia complert el requisit del jutge. A la darrera, la publicada a L'Express, Rouillan mantenia la mateixa línia de discurs, amb declaracions com aquesta: 'Aclarim les coses: el procés de la lluita armada, tal com va néixer després del 68, dins aquell formidable impuls d'emancipació, ja no existeix (...). Però jo, com a comunista, continuo convençut que la lluita armada és necessària en un moment del procés revolucionari.' Uns quants mitjans de comunicació francesos les van contextualitzar com si Rouillan defensés la lluita armada o reivindiqués els fets que el van portar a la presó.

Cal tenir en compte que tan sols li mancaven dos mesos per poder obtenir la llibertat condicional. Ara, en canvi, li caldran dos anys per torna a accedir a la semillibertat.

 + Entrevista de Jean-Marc Rouillan amb Xavier Montanyà: 'Els espanta tant, encara, la meva llibertat d'abans!' (3.3.08)
+ Notícia anterior a VilaWeb: Un dia lliure, a Marsella, amb Jean-Marc Rouillan. (28.1.08)
+ LibéMarseille: Jean-Marc Rouillan reste en prison.

 Info treta de : Vilaweb

Modificat el ( Friday, 05 December de 2008 )
 
< Anterior   Segent >