Inici
 
 
Jean-Marc Rouillan publica un llibre de memòries ambientat a Barcelona
Wednesday, 08 April de 2009

Jean-Marc Rouillan publica un llibre de memòries ambientat a Barcelona

L'ex-activista d'Action Directe va ser guerriller antifranquista

Avui arriba a les llibreries 'De mémoire (2). Le deuil de l'innocence: un jour de septembre 1973 à Barcelona' (Éditions Agone), el segon llibre de memòries de Jean-Marc Rouillan, cofundador d'Action Directe. De cap a cap de 166 pàgines Rouillan explica algunes experiències de 'guerriller antifranquista' a Barcelona. Per exemple, que cada nit dormia amb un fusell devora el llit. Llavors tenia vint-i-un any i va conèixer Salvador Puig Antich

També fou en aquella època, als anys que va viure a Barcelona, que Jean-Marc Rouillan va editar una revista clandestina, CIA (Conspiration internationale anarchiste).

'De mémoire (2)' va ser precedit per 'De mémoire (1). Les jours du début: un automne 1970 à Toulouse', publicat també per Éditions Agone. Però, a més de les memòries, Rouillan ha publicat: 'Chroniques Carcérales (2004-2007)', 'Lettre à Jules', 'La Part des loups', 'Je hais les matins' (Denoël), 'Paul des Épinettes' (L'Insomniaque), 'Le Roman du Gluck' (L'Esprit frappeur) i 'Le Capital humain' (L'Arganier).

Condemnat dues voltes a cadena perpètua per còmplice d'assassinats, el cofundador d'Action Directe va poder obtenir el 2007 un règim de semillibertat. Però l'octubre del 2008 va tornar al règim de presó total per unes declaracions a L'Express.

A principi de març fou ingressat en un hospital de Marsella per una pneumònia, i ara el seu estat de salut és delicat.

Extret de Vilaweb

 
< Anterior   Segent >